Annons

Om Adrienne Bönnelyche

Adrienne Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning. På bloggen Adriennes kungliga Europa ger hon dig alla detaljer om vad som händer i de europeiska kungahuset och bjuder på de härligaste bilderna.

Stäng

Annons


Brittiska kortbyxor på Victorias kalas


Kul att se att influenser från Storbritannien svept in i det svenska kungahuset. Det har det ju ofta gjort eftersom de kungliga släktbanden vävts in i varandra sedan generationer. I Slottskyrkan kom småprinsarna små i kortbyxor, vilket ni kan se här.

Annons

Här ser vi prins Alexander i små shorts.

Prins Nicolas har klassisk brittiska look. Han bor ju också i London med sin mamma, prinsessan Madeleine, och pappa, Chris, samt storasyster, prinsessan Leonore.

Brittiske etikettexperten William Hanson ger en klarhet i ämnet.

”Det är en tydlig klassmarkering att klä sina små pojkar i kortbyxor. Visst är detta en tradition som också är på väg att förändras, men än så länge anses det vara väldigt förorts-medelklass att klä sina söner i byxor. Och ingen kunglighet med självrespekt skulle våga frångå denna tradition”.

Därför bär prinsarna kortbyxor>>>


(520)
(0)

OM DET KUNGLIGA EUROPA

Adrienne Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning. På bloggen Adriennes kungliga Europa ger hon dig alla detaljer om vad som händer i de europeiska kungahuset och bjuder på de härligaste bilderna.


Annons


Kategorier


Arkiv


Annons

Annons


Annons

Kommentera här!

8 kommentarer till “Brittiska kortbyxor på Victorias kalas”

 1. Hatten kunde Sofia ha låtit bli. Varför ska en ung, snygg tjej sätta på sig ett sånt skrälle, likaså drottningen

 2. NEJ!….jag tror inte att de inspireras av Kate! Det är sommar och varmt, så självklart är det skönt med kortbyxor. 1952 hade min lillebror likadan outfit.

 3. Nu ar ju inte shorts nagot ovanligt kladesval, mitt i sommaren. George o andra brittiska pojkar har shorts aret om – det har vi ju tydligt sett att Oscar o Alex INTE har.

 4. tyvärr är Kates brittiska stil tantigheten själv som fallet är med brittiska överklassladies. Madeleine har heller aldrig sett så tantig ut som nu med sin ljusblå outfit från Kates favoritmärke. Dags handla franskt!!

 5. Måhända har experten rätt i ”sin klarhet”, men Storbritannien är ju ett klassamhälle till skillnad från jämlika Sverige…tvivlar på att shortsen är en klassmarkering, utan snarare hänger ihop med sommarvädret. Har någon någonsin sett någon av de svenska småprinsarna i shorts i december…?

 6. I den här artikeln står det att prins George är brunögd…stämmer det? Jag har för mig att både William och Kate är blåögda, och två blåögda kan väl inte få ett brunögt barn…? Bara nyfiken. Det är ofta svårt att se ögonfärgen om de är fotograferade på håll.

 7. Här ser man att Victorias skor är för små. Man ska inte se tårna i pumps. Sitter inte säkert då heller.
  För några år sedan sades det att vita pumps var ute. Det struntade och struntar jag i; hade och har kvar mina vita studentpumps. Utmärkt dansk kvalité:)

  Någon värme var det inte i detta sammanhang apropå kortbyxor.

  Förresten, ni som var i Stockholm, kände ni av stanken från sopstrejken längs kortegevägen?

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)Annons

Laddar